Onsdag 23/12-09 Smärtskala:7


Hej!

Fick en tid snabbt hos min läkare imorse, otroligt skönt. Ska äta antibiotika några dagar då det var så att jag lyckats dra på mig en urinvägsinfektion med. Lite jobbigt när man inte vet om det är endometriosen som gör att det gör så sjukt ont eller om det är något annat. Så har väl gått med den där infektionen några dagar nu så därav har det gjort extra ont.

Nu är jag hemma hos mamma och pappa med pissenisse, ebbson, bosse, frasse och frankenstein. dom håller på å river granen just nu så får väl se hur mkt som det är kvar av den sedan...

Nej nu ska jag sova =)

God jul alla!

Kramar/Evelina


Tisdag 22/12-09 Smärtskala:7

Hej,

Vilken mardrömmsdag det varit idag.. Full rulla på jobbet har ju iof gjort dagen lite snabbare och tur är väl det.
Haft kraftig värk under nästan hela dagen och fått knapra citodon. Extremt jobbigt att göra detta samtidigt som man ska försöka fokusera på jobbet., Man blir lixom som lite groggy :S.
Imorgon bitti ska jag ringa min läkare det första jag gör, står inte ut en dag till.

Nu ska jag försöka få någon slags sömn :)

God natt allihoppa!

/Eve


Vill bara...



Ge 20000 rosor till Uppsala akademiska sjukhus avdelning för endometrios. Vilka änglar!




Åååka pendeltåg...



Jahapp, då har man lämnat Uppsala för ett litet tag sedan. Kan äntligen sitta ner och slappna av lite, dock drogad som ett as men vad gör man? Har strategiskt valt en plats brevid toaletten, gör aldrig det i vanliga fall.. Tycker det är så otroligt äckligt när folk håller på å går ut och in och man typ känner lukten av vad dem gjort där inne. Men nu mår jag så sjukt j*kla illa och är så sjukt snurrig så kan finnas en risk att jag kan behöva det där äckelhaket själv...

Ringde milla här med så hon ska köra hem mig när jag kommit till syd :).

Jag är sjukt törstig om ni nu är intresserade ;), och då menar jag sådär sjukt sjukt törstig.. Hade det kommit någon och sålt vatten hade jag lätt gett en hundring för en flaska.
På tal om flaskor, tänker ni någonsin när ni köper en flaska med vatten eller läsk att det är dåligt för miljön? Kan ju personligen aldrig säga att jag tänkt den tanken. Eller jo, nu gör jag det varje gång. Sebbo på jobbet påpekade nämligen detta till min kära syster som påpekade det till mig, och nu kan jag inte köpa en flaska vatten på flaska utan att känna mig som en miljöbov, haha.

Så tänk på det ni, nästa gång ni köper en flaska vatten ;)!

/Eve


Måndag 21/12-09 Smärtskala: 8, Kan man dö av att ha för ont?

Typ hjälp eller något liknande...
Kan man inte bara få svimma? Typ tuppa av ett tag och vakna när det hela är över?
Jag har j*vulskt sjukt ont just nu, tagit två citodon och enda stället jag märker någonting av dem är i huvudet, jag är yr! Yr yr yr! :,(
Funderar på om jag ska försöka fixa en tid hos min läkare till imorgon ifall det värsta inte gått över, för den här smärtan är påtok för mycket och den klarar jag bara inte av att ha! Vet inte hur jag ska förklara det hela, det gör bara äckligt ont. Ligger i sängen just nu i Uppsala och väntar på att Davve ska komma hem. Vettefasiken hur jag ska kunna ta mig hem, jag kan inte ens sitta just nu.
Varför fick jag det här för?  

Jag vägrar åka till akuten inatt. Nu ska jag sätta upp ett mål: Det här ska jag klara av tills imorgon bitti, är det inte över så får jag fixa det då, om jag så ska vara uppe hela natten. Tänker inte låta någon inkompetent idiot lägga in mig, never! Någon som blivit inlaggd på södertälje sjukhus någon gång? Ett litet tips om du inte fått pröva på detta äventyr, Du mår bättre om du skiter i att åka dit! Nu är jag ju iof i Uppsala, så om jag inte står ut är det nästan bättre att ta det här.  

Men nu ska jag ge mig fan på att fixa det här tills imorgon..

Lär ju blogga halva natten, så vi hörs senare!


/E


Söndag 20/12-09 Smärtskala: 5

Hej!

Sitter i bilen med Davve påväg upp till Uppsala, passar på att blogga lite då :).

Idag har det varit jobb som gällt, lite mindre kunder idag faktiskt, men kan vara ganska så skönt det med.

Kollat på Anna ankas jul har vi hunnit med. Haha den där människan är ju bara för underbar, man kan ju bara inte låta bli att typ hatälska henne. På något sätt så är hon bara så klockren! Blev faktsikt lite chokad att Robert Aschberg ställer upp i samma program som henne, trodde han var lite mer seriös än så ;).

Hörrni, det är ju julafton snart! Är det inte undebart? Och en vit jul ser det dessutom ut att bli. Wiii
Jag måste komma på lite paket att köpa för en hundring med, vi ska ha något slags julklappsspel så alla ska köpa små julklappar för runt en 100. Någon som har något tips på vad man kan hitta på?

Brittany Murphy har ju hittats död med :(, bara 32 år gammal. Överdos kanske? Tycker hon var en riktigt bra skådespelerska faktiskt, en av de få skådespelare jag faktiskt vet vem det är. Trist...

Imorgon är det den stora dagen med, gaaash, nervös!
Ska även ta och julpynta lite i min älsklings lägenhet, jag förmodar att han inte har gjort det själv!


Ha det så bra allihoppa!


Kram/E


Fredag 19/12-09 Smärtskala:3



Tjo,

Idag har det varit jobbdag men för en gång skull har den faktiskt gått riktigt snabbt :). Har varit skapligt mycket folk och faktiskt, mycket trevligt folk. Detta gör såklart dagen mycket lättare..

Blev sedan hämtad vid dagens slut av mina kära mor och min "lilla" älskling. Sedan bar färden hem mot Pershagen för en god middag och en trevlig film. Stardust hette filmen btw, mycket bra film :)!

Nu är det typ 7 timmar kvar innan det är dags att börja jobba igen, jippie ;)! Imorgon kommer jag följa med Davve till Uppsala, ska spendera min måndag där är det tänkt. Även en liten sak som kommer hända där som jag inte kan gå in så mycket närmare på nu, men är faktiskt lite nervös! :).

Å, måste bara berätta, stod och klämde lite på mina sista paket i julklappskallendern från TheBodyShop och insåg att jag fått två stycken nr 24, haha. Inget man klagar över direkt =)


Nej, nu måste vi ta och hoppa i sängen !


God natt allesammans

Kramar/Eve


Fredag 18/12-09 Smärtskala:4



Hej,

Idag är det Freeeedag, jippie!! Detta innebär att min älskling kommer hem idag, Äntligen!
Vi ska iväg ner på stan såfort han kommer hit och jaga rätt på lite klappar. Sen ska vi hem till Pershagen och äta middag. Pissenisse ska givetvis med, blir första gången han får vara ute i snön, undrar hur han kommer reagera på det :)!

Visste ni hur bökigt det är att hänga upp gardiner? Lätt som en plätt tänkte jag och skulle ge mig på detta fenomen för första gången i mitt liv. Först var jag tvungen att ta ner gardinstången, då ser jag att någon (min kära älskling) skruvat fast denna, hu? Why? Har Evelina någon skruvmejsel? Eh nej.. Hm. Lyckas iallafall lykra lös denna på något härligt vänster på ena sidan och känner mig otroligt nöjd i några sekunder över detta. För att sedan några sekunder senare inse att gardinen jag ska hänga upp ligger en liten bit bort och jag kan inte släppa gardinstången då den hänger fast i ena änden och antagligen skulle gå av om jag släppte denna. Jag får helt enkelt sätta tillbaka stången på sin plats, gå och hämta gardinen och sedan ta ner denna igen. Det gick ju iof smidigt men har ni någon gång provat att sätta upp en gardin med ena sidan fast uppe på väggen? Nää ush, prova helt eneklt inte detta smarta knep ;)! Nu sitter iallafall julgardinen uppe :)!

Ska försöka kapa mig en gran idag med , en liten en :D! Hihi tänker dock inte lunka runt i snön 2 timmar iår som förra för å hitta den perfekta granen.. Alla har sin skönhet och den första bästa som har rätt storlek kommer jag ta!, Varesig den knappt har några barr eller ej.


Nej nu är det slutpladdrat!

Ha en underbar dag allihoppa, och en underbar helg med för den delen =)


Puss/Evelina



01:45



Sova?
Haha nej jag skulle knappast tro det!




"-När vi gifte oss, visste ni inte att vi menade stycket ”i nöd och lust” bokstavligen, eller hur? Vi slår vad om att ni räknade med minst en fördelning om 50/50 av den kombinationen, hellre än den fördelning om 90/10 ni fick. Ni är våra vårdare, de som skjutsar oss till och från våra läkare och akutvårdsbesök. Ni är de som hör oss gråta på nätterna och ser oss bryta ihop under dagen. Ni är de som passar upp på oss från topp till tå. Det går ut över er när vi har ont och är arga, och ni tar det med fattning. Ni är måhända större offer för Endometrios än vi är. Ni är uppskattade mer än vad som kan sägas i ord.



Överge oss inte nu-"




Tack för att du finns här, även fast du inte är här.
Tack för att du svarar mitt i natten.
Tack för att du lyssnar.
Tack för att du bryr dig.
Tack för att du inte ger upp.
Tack för att du kämpar med mig.
Du är världens underbaraste.
Jag älskar dig!






...


/E


Torsdag 17/12-09 Smärtskala: 6



Hej!

Guuud vad det snöat inatt helt stört mysigt :). Jag älskar snö!!
Somnade någong gång runt 3 inatt och fick sedan sova ända fram till 5, skönt, Not! Hm somnade sedan om igen och fick sova fram till 10 :), betydligt bättre. Mår lite bättre idag men har fortfarande skapligt ont. Försökt tvätta och städa lite idag, känndes som det behövdes. Kissekattbebisarna har varit duktiga och hjälpt till :).

Ikväll är det Bonde söker fru, haha är nog faktiskt mitt favoritprogram på tv. Det är ju bara så sött! Synd att det är näst sita programet idag..

Nej, dags att försöka äta något :)

Ha det så bra allihoppa!

Puss/E

Varför gör man inte tabletterna såhär fint rosa för? Kanske skulle vara lite roligare då ;)!










Onsdag 16/12-09 Smärtskala: 7, CRAP!

Hej,

Ush vilka dagar det varit här i början på denna vecka, helt galet. I måndags brakade våra datorer sönder i kassan, visade sig att det hade blivit lite överspänning när vi drog igång våra värmefläktar. så sammanlagt sumpade vi 4 st datorer, bra jobbat!. Förutom att sumpat 4 datorer så blev det allmän kaose när man skulle stå och skriva manuella kvitton halva dagen för att sedan slå in allt i systemet..

I tisdags var det full rulle, började få rejält ont i magen                                         

Idag var saken inte bättre på morgonen, hade lite halvsvårt att ta mig upp ur sängen så blev dessutom sen till jobbet.. Det hela la sig sedan till förmiddagen och det hela höll i sig, tills nu på kvällen då hela j*kla helvetet bröt löst. Så nu är man halvt drogad av äckeltabletterna å ja, kan inte alls sova, mår äckligt illa å yrar som tusan!

"Endometrios är en godartad sjukdom som inte leder till döden men den leder ofta till svåra livslånga
smärtor"



Funderar starkt på att gå ut och ta en promenix kanske? Kyla kanske typ kan hjälpa?
Synd bara att man bor i en galen stad där man kanske inte riktigt är smartast i stan om man går ut själv nu? Tål att funderas på!



Hade fått ett litet halvroligt mail idag på nån kurs från typ själens krigare eller något sånt, där en viss Kjell hade föklarat något med tankar som lixom lät tänkbart. Han syftade på att vi ska styra våra egna tankar och inte låta våra tankar styra oss, är ni med?
Så om ni tänker att något är tråkigt, så kommer det att bli tråkigt. Men om ni istället tänker er det hela som roligt så kommer det kanske inte bli roligt men iallafall lite roligare. Ens tankar tenderar att bli verkliga på något vänster.
Hm, lät först som något hokus pokus men kanske stämmer det? jag menar, det är ju bara vi själva som väljer våra egna tankar. Varför skulle vi då inte kunna välja om dem ska bli posetiva eller negativa? Han kanske är lite smart iallafall då, den där Kjell :)


Nää ni, nu ska jag ta och prata lite med Mikan och sedan kämpa vidare!

/Eve





Lördag 12/12-09 smärtskala: 2

Hej hopp mina vänner!

Idag är en bra dag, haha det är lördag, ledig lördag, nästan helt smärtfri, min kära älskling har kommit hem och ikväll ska vi iväg till Carro och Alex och dricka vin :)!

Ska bege mig ut på stan strax för att leta upp en liten födelsedagspresent till Carro, blir nog något spännande från The body shop..

Ha en underbar helg allihoppa! :)


Massor med kramar/Eve


Ny kändisprofil för endometrios!

Jag tyckte nästan att det var lite för konstigt för att vara sant. Ca: 1 av 10 kvinnor i världen lever med endometrios, nog måste det vara någon mer som är kändis än Marilyn Monroe som gått ut med att hon hade sjukdommen. Och yes, så var det :). Ni alla minns väl Spice girls? Haha hur kan man föresten ha missat det!? Anyway, Emma bunton i Gruppen har diagnosen Endometrios. Sådär, nu kan jag sova gott, började bli skapligt irriterad över det där med Marilyn, haha :)




Natti natti!


Kram/E

Tisdag 8/12-09 Smärtskala: 3

Hej Hopp kära vänner!

Idag har det varit jobb som gällt hela dagen med en massa tjuriga kunder, haha. Jag förstår helt ärligt inte vad det är dom får ut av att vara så griniga? Vissa har det väl i sin "natur" helt enkelt.
Det märks att julhandeln har startat ganska så kraftigt. Är rejält mkt mera folk, dock inte mer personal!

Börjar äntligen få iordning här hemma, nu är det bara hallen som ska målas vit :D..

Sitter inne på Asos och bläddrar runt bland deras väskor och hittade den här

Är den inte bara helt galet söt så säg! Måste nästan ha en tror jag, haha :)


Nej, nu ska jag laga lite mat, havregrynsgröt med andra ord! blä

Puss/E


Söndag 6/12-09 Smärtskala: 4

Tjoho!

Vilket j*kla drag det blev igår på personalfesten på berget, haha hur underbart som hälst!
Vet dock inte riktigt om bergets personal var lika glada på oss, men iaf ;)..

Idag har det varit jobb som gällt, sjukt hemskt att jobba söndagar, folk är sååå otroligt tjuriga då.. Men men, det dom inte tar ut hemma passar dem på att ta ut på folk i butiken, urk på er!


Nu ska jag ta och hoppa i säng snart, 12 timmars arbetsdag imorgon, yeah´underbara måndag :D

Ha det så bra!

Puss o kram/Eve

Torsdag 3/12 Smärtskala:5

Hej alla!

Idag är det hela lite bättre, tack för det :)!
Har suttit hos frisören idag i tre timmar, gaash det tar verkligen tid att fixa mitt hår.. Men Vera är verkligen sjukt duktig =), så nu är man 2000 spän fattigare, men det var det värt!
Sen har jag typ målat hela dagen idag, är nästan klar så känns otroligt skönt. Sen har jag varit förbi min Sessa på lite skitsnack =)..

Nej, klockan är alldeles för mkt nu, ska ju upp vid 7 imorgon!


Natti, natti!


Puss/Eve


Onsdag 2/12 -09. Smärtskala: 7, SNÄLLA SLUTA! :´(

Hej!

Klockan är just nu mitt i natten och det är totalt omöjligt att sova.. Kan för den delen inte sitta upp heller, gör på tok förj*vla ont... Det hela startade igår men hade sedan försvunnit något imorse så jag knatade iväg till jobbet. Nu på kvällen blev det betydligt värre igen och nu vet man inte riktigt vad man ska göra för att det ska gå över. Citodonen hjälper just nu bara delvis, nu vill jag bara somna.. Tänk om det skulle kunna vara borta på morgonen.
Hm, undrar om man kan önska sig det i sin paketkallender tills imorgon? SMÄRTFRI DAG, JA TACK!

Det sjuka med den här sjukdomen är att man knappt kommer ihåg smärtan mellan gångerna. Men såfort den kommer tillbaka vet man exakt och känner igen den precis.. Men den går lixom inte att förklara och det går inte att få fram hur det känns när man inte har ont. Mycket skumt! Men är väl hjärnans teknik helt enkelt för att se till att man klarar av det.

På sätt och vis kan jag ju säga att jag har tur med. Visst, jag har en kronsik sjukdom, men å andra sidan kunde den vara 100 gng värre. Jag kan ju faktiskt fungera normalt en hel del dagar i månaden, medans andra med endo är sjukskrivna på heltid och inte ens klarar av att ta sig upp ur sängen. Nu ska det tänkas positivt här!!



"'One of the most famous sufferers from endometriosis was Marilyn Monroe. The condition was so severe that it destroyed her marriages, her wish for children, her career and ultimately her life. In days before effective conservative surgery or effective medical therapies, it led to progressively increasing use of strong analgesics, tranquilisers and hypnotics - and drug dependency"


Jag tycker att det är mycket konstigt att man anger en känndis som "Marilyn Monroe" som något slags "känndisansikte" för endometrios.. Visst, hon var / är ju känndis och led väldigt kraftigt av endon men borde man inte välja någon som det gick lite bättre för? En som blev starkt beroende av smärtstillande mediciner och psykiskt sjuk vill jag då inte ha som någon förebild! Observera att jag inte klankar ner på henne, jag tycker bara inte att det blir rätt budskap..

"Sometimes I think it would be easier to avoid old age, to die young, but then you'd never complete your life, would you? You'd never wholly know yourself ..."

"Marilyn wasn't killed by Hollywood. It was the goddamn doctors who killed her. If she was a pill addict, they made her so."
John Huston


/Eve


RSS 2.0