Torsdag 18/2-10 Smärtskala: 4

STEP TOUCH STEP TOUCH- HAHA
Alltså helt seriöst, jag och Carro var nog med om skummaste passet ever igår! Aerobic skulle det vara men var snarare någon slags sjukt flummig och ful dans! Snubben som ledde passet var rågay och slängde ut sig diverse namn på hans fina steg.. Som t.ex. "cha Cha" som egentligen heter Chase steg men han har väl slängt om det till någon härlig förkortning så han kan låta lite som han Tony i lets dance juryn. "åå ni skulle bara veta hur vackra ni e nu tjejer, Step touch, step touch, chacha" haha gubben var råflummig. Men det värsta av allt var faktiskt att man inte ens var trött efteråt! I början påpekade han att vi skulle säga till om det blev för jobbigt för alla skulle kunna klara av att vara med på hela passet.. Men hallå, jag hade lätt kunnat hålla på i en timme till. Sjuk besvikelse men ändå en upplevelse :).

Gick bra hos läkaren igår, ingen ny inflamation i alla fall så antagligen bara endometriosen som ville göra sig rejält påmmind om att den finns. Skönt det, jag hade seriöst inte pallat en kur till med antibiotika. Å i sommar tänker jag absolut inte ta några tabletter för i år ska jag kunna sola utan att få en massa stora röda fläckar=).

Har varit en riktigt skön, lugn och väldigt flummig dag på jobbet idag. Lisen å jag var hyggligt trötta och brukar ju alltid vara lika kul :). Blev en hel del Step touch dans ;).

Imorgon bitti ere spinning som gäller, imorse skulle vi gått på MRL men tjejen som håller i passet var sjuk så det blev gymmet igen.


Nu är det bara 6 dagar kvar tills jag är ledig, går förhoppningsvis rätt så snabbt =)!


Ha det gott alla!

Puss o kram/Eve


Mattias har talat - Och han har rätt!

Mattias säger:
vad är de för något jag läser på din blogg ? klart som fasen man skall kämpa evelina :) 
Evelina säger:
ibland ger man upp :) 
Mattias säger:
klart man gör men då tar man bara nya tag och inser att livet är fett mycket för nice för att ge upp



okey Okey OKey OKEy OKEY! Du har så j*kla rätt! Nu kör vi :P

Fy Fan vad kul det ska bli att gå till läkarn idag, det kanske har kommit något nytt? Jag kanske får ett positivt besked!
En dag ska jag stå hos läkarn och få höra "Nu vet vi hur vi botar endometrios". Sen att jag säkerligen kommer vara 50 bast och gått in i klimakteriet och den här skiten försvunnit har inte med saken att göra ;). Jag tänker då boka en tid hos en läkare bara för att få höra dom säga det!! "VI KAN BOTA ENDOMETRIOS"


NU KÖR VI!!

PUSS


Onsdag 17/2-10 Smärtskala: 5

Heeej!

Idag skulle bli en skön dag, hade jag tänkt! Men icke, hela planen och all lust sprack när jag fick samtal från min läkare. Han vill att jag kommer in idag och tycker inte alls att det lät bra med hur jag mådde i måndags. Men just nu känner jag bara att JAG ORKAR INTE. Ja jag hade sjukt äckligt j*vla ont men det är ju inte precis som att det var första gången. Det har ju släppt hyffsat men vad tusan! BLÄ!! Och förlåt men vad ska man göra då? Det finns ju ingen fu*king j*vla medicin som tar bort skiten i alla fall så vad tusan spelar det för roll??
Låt mig ha ont och låt mig glädjas när det börjar gå över.
Jag orkar inte prata om det, jag orkar inte diskutera om det och jag känner inte alls för att kämpa idag! Jag skulle helt enkelt ha ljugit! Nää men det har varit skitbra den senaste veckan, precis så skulle jag ha sagt!
ÅÅÅH jag är så sablans trött på den här skiten så det finns inte. Man kanske skulle ta och ta bort skiten iallafall, adoptera kan man ju alltid göra.. Men nää, fan vad jag skulle ångra mig då.. Det finns lixom inte ens som ett alternativ. hmm, kämpa var det va? Javisst...


/E


Tisdag 16/2-10 Smärtskala:6

Hej alla!

Igår trodde jag halft att jag skulle dö. Hade så sjukt ont i magen så det var äckligt :(.  Började lite smått på morgonen men kände att jag kunde försöka fixa hela dagen på jobbet, men sen blev det bara värre och värre och tillslut blev det riktigt hemskt. Låg i soffan i personalrummet i 2 timmar innan jag tillslut fick ge upp. Snälla Maria på jobbet skjussade hem mig och Carro och Sebbe ställde upp med min stängning. Underbara kollegor man har! Idag har det kännts lite bättre men har fortfarande ont :(.

Skönt att man är ledig imorgon iallafall! Först blir det träning på morgonen och sen blir det fika med mr Raspefeldt :).

Hade en supermysig alla hjärtans dag med Davve, synd att man jobbade halva bara! Vi var uppe på heron och såg på FARSAN, sjukt bra film. Måste ses! Fick ett litet paket med som innehöll ett par jättesöta örhängen :).


Nej, nu ska jag försöka fixa något att äta.

Sköt om er!

Puss/E


Torsdag 11/2-10 Vila i frid Farmor <3



Vila i frid Farmor <3





Nu finns jag på..

http://www.bloglovin.com/blog/1426503/endounge?claim=89zys3c2773">Följ


Nu börjar vi komma någon vart...

Kära vänner och familj som missade efter 10 när det handlade om endometrios. Här får ni en chans till om ni orkar och vill. Ju fler som blir medvetna dessto bättre! :)

http://www.tv4play.se/aktualitet/efter_tio?videoId=1.1492927



/E


Onsdag 10/2-10 Smärtskala:4

Godafton!

Min lilla katt Ebba är ruskigt äckligt just nu, eller sjukt kåt kanske det heter? Hon går och åmar sig och drar sig längst allt hon kan. Dessutom skriker hon något otroligt medans hon håller på. Sjukt vidrigt! Blir kastrering för den här lilla damen snart.

I måndags så var det ett värdetransportrån precis utanför SIBA, kan inte sluta tänka på att det lika gärna kunde varit vi som råkat ut för idioterna. Loomis killen hade precis varit hos oss innan dem slog till. Vilka j*vlar alltså. Och det var den snälla Loomiskillen som dom hoppade på, självklart! - Vi vill ha tillbaka vår Loomissnubbe!!

Idag har jag och Carro haft sjukt tråkigt på jobbet, är lixom inga folk! Dock har vi dekorerat jättefint med en massa glashjärtan =). Snart är det ju alla hjärtans dag! Synd att man jobbar bara men ska bli riktigt mysigt att komma hem sen. Bara längtar tills på fredag, för då kommer min snygglo! Längtar längtar längtar!

Ikväll tänkte jag försöka städa lite men vet inte riktigt om jag orkar, känner mig helt slut. Förskylld e jag med så blev ingen träning imorse, men imorgon ska jag påt igen =). Ska möta Carro och Lisen utanför gymmet imorgon bitti kl. 7, ska bli riktigt mysigt att gå upp 06.30 på sin lediga dag ;)! Men vad gör man inte, snart är det beach 2010 som gäller och då är det vårt år, haha!

Jag och Lisen har bestämt oss för att köra en charter i sommar, Carro dissar :P.
Å jag och Millan åker nu vecka 12, ska bli så otroligt skönt!! Dock har vi inte bokat något ännu men blir en sista minuten till bästa pris =).

Sen ska jag och syrran stöpa lite ljus imorgon, dom vi gjorde sist är redan slut.. Måste fixa fler till alla hjärtans dag =)


Nej, nu ska jag försöka ta och röja upp lite!


Ha det bäst!

Puss/E

Måndag 8/2-10 "Tillägnat Sara" Smärtskala:5

Hej alla vänner!

Idag har det hänt grejer vill jag lova men jag vill ägna den första biten av detta blogginlägg till en komentar jag fått på ett tidigare inlägg. Först och främst vill jag bara säga att jag VET, jag vet exakt kännslan du har och hur otroligt obehaglig den är, men med tiden försvinner den allt mer och mer. Visst, det där obehagliga och läskiga kommer tillbaka skapligt ofta, men inte alls som i början. Man tänker mycket på hur läkarna helt seriöst kan låta någon gå och ha så ont, och försöka förstå att det faktiskt inte är farligt, dock kan det trycka ner ens liv helt och hållet. Låt inte det hända, för den här kampen ska vi vinna!!




Postat av: Sara

Hej!
Tänkte höra om du har lite mer koll än mig. Har också fått reda på att jag har endometrios och har fruktansvärt ont. Har du ont alltid, eller bara under mensen? Har du ont i hela magen. Du behöver inte svara om du inte vill. Är en orolig skåning.
Blev inlagd på sjukhus innan jul för att de trodde att det var blindtermen, men istället var det endometrios.


Hej Sara!

Man blir något av en expert på ämnet efter ett tag vill jag lova, det jobbiga med endon är bara det att det är svårt att svara för någon annan. Det är väldigt individuellt hur man känner smärtan och vart man känner smärtan. Det är så otroligt hemskt att läsa om alla diagnoser folk fått innan dom faktiskt ens fått höra ordet endometrios.

Att dem trodde att det var blindtarmen som gjorde att du hade så pass ont är ju bara yttligare ett bevis på hur otroligt smärtsamt det kan vara att leva med endometrios. Alla som har haft blintarmsinflamation kan ju nu tänka er in i situationen att ha det igen utan att det finns någon som helst hjälp mot smärtan. Eller ännu värre, tänk dig att du blev hemskickad med en förklaring att det är normalt att ha så ont?!

Själv fick jag träffa en massa läkare, både bra och extremt dåliga sådana innan jag tillslut fick ordentlig hjälp av någon som visste vad det handlade om. Jag har nu haft samma läkare i ett år och är där ungefär varannan vecka.



För att svara på hur just jag har ont så varierar det. Jag får en fruktansvärd mensvärk såfort jag får mens men det är inte då det är som värst. Kan få riktigt starka smärter hur som i månaden och när dem väl kommer så är det inget annat att göra än att ta starka smärtstillande. Jag tycker att Citodon fungerar ganska bra, i vissa fall försvinner nästan all smärta men tyvärr har ju dom tabletterna en hel del andra bieffekter. Personligen blir jag rejält yr och man känner sig rejält groggy. Kan vara otroligt jobbigt när man står på jobbet. Men är trotts allt betydligt bättre än att ha ont.

Jag hoppas du fick ut något bra svar på det här. Ett litet tips är att gå in på endometriosföreningens hemsida, där finns en massa fakta och flera som bloggar om sitt liv med endometrios. Dem har även en facebooksida och annordnar en massa träffar för alla endometriosdrabbade.

Önskar dig all lycka till och hoppas att allt kommer kännas lite bättre snart, för det kan jag nästan lova dig att det kommer det att göra. Se till bara att du får träffa en läkare som tar dig på allvar och tänker hjälpa dig med det här. De är nästan det som är det svåraste, att hitta en läkare som är villig och vågar hjälpa till med något som man ännu inte lyckats bota och som man inte kan få bort. Även fast dem inte är många så finns det några gulldkorn som faktiskt kan sitt jobb och vet att dem inte är gud men att dem faktiskt kan och är villiga att försöka görde det bästa av situationen. 

Massor med kramar /Evelina


Måndag 1/2-10 Smärtskala:4

Gokväll!

Fy fan vad jag hatar måndagar, bokstavligen! jobba 9-20.30 är verkligen inte kul. Du hinner inte göra något annat än å jobba.

Bara lääängtar tillsa jag ska få åka till Uppsala och till min älskling på fredag, bara 4 dagar kvar nu :)
Imorgon är det ett MRL pass som står på schemat 06:45, sen är det jobb fram tills 18.30 som gäller. Jag och Lisa kommer vara såå trötta. Hoppas Carro skänker oss en liten tanke från semestern :).

Nää, det blir faktiskt inte så mycket mera idag, måste sova :)..


God natt och dröm sött!

Puss/E


RSS 2.0